Kuru Kayısı
Rosaceae ailesinin önemli bir üyesi olan Kayısı ülkemizde ve dünyada gıda sektöründe önemli bir yer tutmakadır. Irak, Afganistan, İran, Pakistan gibi ülkelerinde yanısıra Türkiye; taze meyve ve tohum verimi ile dünyanın en büyük kayısı üreticilerinden biridir. Ülkenin doğusunda bulunan Malatya bölgesi üretimin yarısını karşılamaktadır. Dünyadaki kuru kayısı ihracatının yaklaşık % 85’ini karşılayan Malatya’da üretilen kayısı çeşitleri, gerek kaliteleri gerekse lezzetleri ile dünyanın en beğenilen kayısıları konumundadır.
Kayısı sahip olduğu vitamin, mineral ve zengin lif içeriği ile yemelik, kurutmalık ve konservelik gibi kullanım şekilleri ile endüstriyel olarak farklı biçimlerde değerlendirilmektedir. Meyve suyu, marmelat, reçel, pestil ve dondurma, jöle, krema, şekerleme, likör, pasta ve yoğurt yapımında kullanılmaktadır.
Kayısı hem yaş hem de kuru olarak tüketilebilmektedir. Organik kayısı yetiştirilme aşamasından kurutulma aşamasına dek hiçbir katkı maddesi içermemektedir.Bu yönüyle organik kayısı, herhangi bir işleme maruz kalmadan ve doğal içeriğinden hiçbir şey kaybetmeden daha uzun ömürlü muhafaza edilmesi için çekirdeklerinden ayrılıp, yıkanıp güneşte kurutularak tüketime hazırlanır.
Firmamız sahip olduğu diğer tüm organik ürünlerde olduğu gibi, organik üretimin amaçladığı tüketici sağlığını koruma, ilaç, gübre, büyüme düzenleyiciler ve hormonlar gibi kimyasal, çözülebilir ve inorganik maddelerden uzak %100 organik bu ürünleri siz değerli tüketicilerimizin sofralarına konuk etmeyi misyon edinmiştir.